Magyar pókertorta a cukrászolimpián

Szerző: Mezősi Tamás Eszközök Betűméret növelése Betűméret csökkentése Cikk küldése e-mailben Betűméret növelése

Csokis pókerasztal, és ehető royalflös? Takács Bernadett pókeres témájú művével lett harmadik az erfurti cukrászolimpián. A szokatlan témaválasztásról és a szemrevaló finomságokról kérdeztük.

Takács Bernadett lenyűgöző munkáira egészen véletlenül találtunk rá, de azonnal beléjük szerettünk. Utánajárjunk, van-e még más kártyás finomság is ott, ahonnan ez előkerült? Takács Bernadettet, az ízletes pókerasztal megalkotóját kérdeztük.



A teljes versenymű


A cukrász

Az alsópáhoki Kolping Hotel vezetőcukrászaként dolgozom, mellette a zalaegerszegi Páterdombi szakképző iskola szakoktatója vagyok. 2003-ban szereztem meg a cukrászmester oklevelet. 2004-ben kezdtem versenyezni. Eddig 4 hazai és 4 nemzetközi versenyt tudhatok magam mögött. Hazai megmérettetéseken 3 ezüstöt és 1 aranyat szereztem a külföldi porondon pedig négy bronzot: a 2004-es és 2008-as erfurti Olimpián, a 2005-ös baseli Európa-, és a 2006-os luxemburgi világbajnokságon.



Takács Bernadett pókerkompozíciója a harmadik helyre volt elég


Erfurt
A pókerasztalt a 2008. októberében megrendezett erfurti szakács és cukrász olimpiára készítettem el. Ez egy négy napos 1 600-as fős verseny, kétségtelenül a legnagyobb presztízsű megmérettetés a szakmánkban.

Én a klasszikus "C" kategóriában indultam egyéni versenyzőként, amit bronz éremmel jutalmaztak. A kategóriáról annyit kell tudni, hogy szabad témaválasztással kell elkészíteni egy díszmunkát, hozzá passzoló úgynevezett petit fours-okat. 5 félét és fajtánkét 6 darabot, valamint 4 tányérdesszertet. A petit fours-ok tulajdonképpen alig egy dekás, hajlított és töltött csokoládé falatkák.



Hellmuth-al ellentétben látott fantáziát a dáma-tízben


Fontos követelmény, hogy az asztalnak teljes egészében az adott témakört kell feldolgoznia, terítékkel, dekorációval együtt. A petit foursok az én munkámban, a legnagyobb ütőlapot, a royal flöss-t jelenítették meg, tányérdesszertként pedig a lapszínek variációit készítettem el. A pókerasztal csak csokoládéból készült, a zsetonok és a kártyalapok pedig marcipánból, kézzel kifestve. A székek szintén csokiból.

Témaválasztás
Egy jóbarátom által kerültem közelebb a pókerhez, Ő rendszeresen részt vesz pókerversenyeken. Megtetszett, és gondoltam megpróbálom összeegyeztetni a két szenvedélyt. Színes, jól feldolgozható és érdekes témát láttam benne. Egy-két telefonos és fényképes segítség után pedig már neki is láttam, szerencsére sikerrel.



Izgalmas partikat ígér ez a pakli


Egyáltalán nem bántam meg, hogy pókeres témát választottam erre a fontos megmérettetésre. Bár pókerezni még nem igazán tudok, a közeljövőben mindenképpen szeretnék megtanulni!
DeluxePóker a Facebook-on

Szerző: Mezősi Tamás Eszközök Betűméret növelése Betűméret csökkentése Cikk küldése e-mailben Betűméret növelése

Értékelje a cikket: Szavazat (4.97)

Korábbi cikkek

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma?

Hozzászólások - 0 hozzászólás